# F O R A N D R I N G E N 
O R D E T


Det interessante ved å bli eldre er å bli eldre, visere gjennom erfaringene, tryggere på en selv og besettelser som før overstyrte all logikk og sanser kan bli sluknet. Da en har lært og skjønt hva som behager både for lomme og bruk, forhåpentligvis eller man har utarbeidet en finurlig teknikk for at det hele går opp.
Men en kan se etter hvert at ens 'lille' garderobe består av en velkomponert symfoni av bekledninger. Forutsatt at kriteriene for denne oppbygningen gikk etter en enkel definisjon av en viss kvalitet, som følger ideen om varighet, det som forblir, som det som tas opp igjen hver sesong.

Det er en fantastisk ferd i å oppdage hvordan dette forandrer en selv, den følelsen eksperimentasjonen gir, du flyter, som du kan gå under, det lysner, som det kan virke mørkt. Det er spennende, som det er frustrerende. Ens indre er i konstant utvikling og ens ytre utfordresDet er konfliktfylt, som det er berusende og fortvilende.


Fra å være en klassisk minimalist er undertegnede gått igjennom flere mindre faser, dog utviklet til å være en 'avant-minimalist-garde-des-detailes'.
Det vil si det er i detaljene det ligger. Detaljene i plaggets utforming. Med materialet som den ledende formgiver og uttrykks setter. Det gir plagg med et enormt spill i detaljene som reflekterer over på plaggets bevegelse til hvordan den setter seg etter ens kropp og til de farger den gir gjennom dets print og paletter til hvordan den kjennes mot huden.
Bare følelsen den gangen du kjente hvordan det kunne kjennes som fløte mot din hud og du ble fullstendig fortapt i det!

Kanskje legger man noe bort for en periode, men man vet at en vil finne veien tilbake til det igjen.
Kanskje ikke med det første, men en skilles ei aldri fra den kvaliteten den har. En kvalitet som ei defineres gjennom prisen. Men en kvalitet som ligger i stoffligheten, det virkelige sanselige en kjenner ved berøringen av det, som når den fester seg, som den puster mot ens hud. 

Dette kommer med årene eller heller interessen og tiden en vier til dette. Den ferden det tar i å finne de plaggene som smelter på en som det definerer en. 

For undertegnede er Biker'n den av de få som gir den uforanderlige sikkerheten, som den evige befesttelsen av et antrekk, som den er med på alle forandringer og stiler. Den henges ei bort, tvert imot har den med tiden fått flere 'kolleger' ved dens side. Flere ulike fargeskalaer i skinnet og varianter fra designere. 
Men sort er black, som det er noir, en 'noir de désire', som 'une obesession', som undertegnede lar seg forføre av igjen og igjen.
AdM

BALENCIAGA padded Biker