L I S S E T  I N N 
A N N  D E M E U L E M E E S T E R
F L A S H B A C K

Neste høsts kolleksjon fra Ann Demeulemeester bragte et lite Ann øyeblikk tilbake. Da Ann kreerte de lissede ankel sko og da undernevnte kunne pakke de ut av den sorte sko esken og 'lisse' de fast til føttene.

 

Ankel støvlettene fra vinter kolleksjonen 08 er av de som gir alle elementer av uttrykk. Det er en punk rock side ved de, som det er et romantisk og arkaisk preg over de.
Hvert gjensyn er like gledelig, som hver anvendelse gir nye kombinasjoner. Disse vil følge med i lang tid.

AdM
 A N N  F O R  A N N 
ANN DEMEULEMEESTER FW13


Vi preller av lagene og søker etter bildet vi ser foran oss. Vi enser noe gjenkjennelig. Er det noe vi kjenner igjen, er det Anns bilde vi ser igjen eller er det den søkenen vi hele tiden higer etter i å definerer og identifisere.

Ann Demeulemeester er desingeren som bringer videre sitt arbeid ved en kontinuitet i den sort, hvite palett, som det er en fortsettelse over, som det er et nytt eventyr hun bringer oss inn i for hver gang. For høsten tar Ann oss med inn i hennes lyster og behov. Det er Ann for Ann.

Den belgiske designeren tar oss inn i poesiens toner til Patti Smiths allure til de eventyrlige reiser gjennom Saharas ørkener til Belgias marker. 
Tråkkende i marken og kjempende gjennom ørkenen, er vi med, som vi er rustet når vi går med Ann. 
I Anns Napoleoneske kvinne med Patti Smiths ord og gitariske bass danser vi inn i de lissede knehøye sorte støvletter og kjenner vinden gjennom de kledde chiffong kjoler. Slepende som de letter i det vi flyter over bakken med Anns fjærlige hatt. Tekstilenes utforminger som legger seg etter kroppen og knytter kroppen tettere mot ens indre. Det går dypt inn, inn til sjelen. Dualiteten en kjenner langt inn i hvert kutt og fall.

Vi blir avslørt som vi er beskyttet gjennom Anns linjer. Anns frihet ved hennes uformelle identitet. Vår egen dualitet, mellom det ytre og det indre bilde vi bærer og ser. Det transparante ved en selv til det lukkede, som de florlette chiffong teksturer. 
Det er kvinnens mange fasetter i en palett som er alle farger og stemninger. Våre skygger og sider til våre håp og behov.

Det er sort/hvitt. Det er Anns palett. Det er familiært og det er en reise vi er med på. Med øyeblikk som detaljer og det nye som åpenbaringer.

De siste sesonger har Ann vært i de flyktigere stemninger med sommerfuglers dualitet ved fjorårets kolleksjon. For høsten er Ann tilbake i de tyngre lag på lag med høsten og vinterens stoffligheter. Dog er kolleksjonen preget av lettere teksturer i de enkelte plagg. Sammensetningen tar etter de gjenkjennelige lagene av utforminger. Anns signature ved snittene i jakkene og kåpene til de robuste støvler. Det er Ann i hvert kutt. Det er løst og uformelt. Det er feminint, som det er maskulint. Det er i de små detaljer. Den lille detaljen.

Signé, Ann Demeulemeester ferdes vi inn i Anns 'avant-gardisque' individ, bonden i finstasen til storbyens militant. 'Ann for Ann' føles som den evige ferden mellom en kvinne og en mann. Det er en romantisk og poetisk ferd i det androgyne. Med dets motsetninger i det sterke og skjøre.


Det er et virkelig menneske vi ser gjennom alle lagene. Det arbeidende mennesket med hverdagens preg. Det er med det vi senker skuldrene og hever oss selv frem med den tryggheten vi får omfavnet av Anns 'skinnelige' korsett.

Takk Ann for Ann.
tekst&foto:AdM
foto:style.com
 F A L M E N D E 
 FLEURES FANER


foto:Fabien Baron
 D E S  D E L I C E S  d e  P A R I S 
PARIS FW13 i bilder
foto:editors diary

 P L U M E  de  P O E S I E 
I ANNS FJÆR // ANN DEMEULEMEESTER FW12
 F I O L E T T A 
FLEURES DANS L'AIRAdM