R O M S D A L E N 
VOYAGE // FJELLA // SKIROMSDAL
FOTO / SKIROMSDAL - redigert til sort/hvitt av AdMDet lille fjell mekka. Det er like fantastisk vær gang å oppdage det igjen i det jeg kjører nedover dalen. Fjellheimen som jeg ble fostret opp på som liten. Dette er fjella. Dette er destinasjonen for hver påske, Romsdalen.
Hver dag en ny tur, hver dag et nytt fjell, hver dag en ny oppdagelse. Dette har vært og er en egen religion, å skulle være blant fjella og tråkke oppover i den urørte natur.

Med røtter fra disse trakter var det tidlig klart. For å bli en del av dette måtte du beseire Hornet for å vise din kraft og 'forsone dine synder' oppover ryggraden til det høyreiste Kirketaket. Det er blod og svette, dog er kreftene bevist og forsonelsen (pudder) myk.

Jeg forbanner kanskje ideen over at jeg gjør det igjen i det jeg haler min kropp oppover ryggraden til det høyreiste taket og utsetter min kropp for dette atter en gang, men dette er min årlige 'skriftelse' og jeg er på 'hellig' grunn. Tilgivelsen er sannelig god mot alle smerter, da tilbakeveien er en pudderfylt affære. 
Et siste drag av oksygen tas, før jeg setter utfor taket. Det bruser over og det føles som jeg er vektløs. 
En beruselse av frihet overtar og jeg overrumples kanskje av det hele i det jeg kjenner kroppen gir etter og faller ned med ansiktet godt ned i snøen. Det var velkomsten, dette var min gjentatte ‘fjelldåp'. Jeg er en del av fjella igjen og den 'powder blue' påske er i gang...


Romsdalvinter arrangeres hvert år av Norsk Fjellfestival rundt palmehelgen. Dette er muligheten til å oppdage fjella i en fantastisk urørt natur og med ‘huleboeren’ som guide a.k.a Amund Amundsen (ved Skiromsdal) er du snart på vei over sydpolen!

SKIROMDAL guidede toppturer / www.skiromsdal.no
 P O W D E R   B L U E 
STYLE // INSPIRATION // ADM

FOTO / MIKAEL JANSSON

Lett seilende nedover i pudder bløt snø med solen og den lys lys blå himmelen og et 'all white ensemble'. Det perfekte 'powder blue'!
Jeg er vel ikke helt antrukket slik, heller sort sort, men jakten er lang og tålmodigheten like så på det helhvite antrekket siden jeg først så dette bildet...
 E G G E T   F R A   L E S   V O S G E S 
FABERGE // FLANEUR // MAISON


Fabergé sine limited edition for hver påske er sannelig et lite smykke av et egg. Dette bringer frem barndommen med min oldemor i det flotte gamle familie huset utenfor Paris i Les Vosges. Hver påske var det påskeegg jakt, da mener jeg jakt. For den store premien var et liknende egg i porselen. Mange vil vel tro det burde vært godteri for barn, men vi skjønte tidlig at dette var så mye mer...


FABERGE porselens egg NOK 275,- // FLANEUR ( Riddervoldsplass, Oslo), FROMAGERIE (Bogstadveien, Oslo)
 V Å R E N S   B L O M S T E R E N G 
STYLE // INSPIRATION // ADR


PHOTO BY TOMMY TON


Det er som hvert år, plutselig er våren her og en har glemt at den kommer etter vinteren og som alltid før sommeren. Slik sier vi det alle!
Å kjenne solen mot ansiktet, se det begynne å spire frem av blomster og grønt. Det har en slik 'forførende' kraft at nordens menneske kler av seg snart alt og glemmer vinterstokken fortsatt er på og at kulden ligger godt i vinden. Så derved ligger en langstrakt og tettpakket på en sofa og snufser, men det er påske. Så la oss bli med i jakten på påskeharen og den tidlige vår med sine forhåpentligvis vårlige overraskelser her i storbyen...