R I C K   O W E N S 
RESORT 12 // MA


 Da har Rick Owens endelig ankommet MA sine lokaler, blitt pakket frem, priset og hengt opp. 
Jeg har gledet meg siden ifjor sommer og nå føler jeg meg som en 'Owens unge', da min BLK kjole har derved kommet...

Dette er virkelig en fantastisk kolleksjon. Rick Owens har entret en ny æra med sin sterke visjon og konsept. Ved de siste kolleksjonene har vi kunnet se og føle en sterkere feminin side og ikke minst mildere tone gjennom hans snitt.

Owens er 'street' karen som har stemplet fast hvordan det er du kan kle deg elegant, men komfortabelt og fortsatt være en kvinne med alle sine former! La meg si det slik. De ganger jeg får virkelig flest komplimenter fra det andre kjønn er når jeg er i kledd fra topp til tå, Rick Owens...

Fra en flokker til en flokker, det er Owens dager... ;)

 U N E   P A R F U M E R I E 
BEAUTE // STADEN // TAKE A WALK
Søken etter å finne det egne, en ny side eller kanskje en gjenglemt tid kommer frem i det jeg står foran, PARFUMERIE. Som en liten perle fremtrer det lille lokalet med de små flakonger av dufter og kremer. 

I en enkel, dog svært tiltalende minimalisme for en estetiker med grått fargekart og et arkitektonisk utgangspunkt oppdages den enkle inngangen i en sidegate av den pulserende Bogstadeveien.
PARFUMERIE er som et gjenglemt lite ‘laboratoriet’ med dets lille utsalg foran, som om det her satt en gang ‘neser’ og duftet frem de mest vidunderlige reiser gjennom duftens sanselige vekkelse. Dufter som brennes fast i minner, som den evigvarende søken etter de øyeblikk du lengter etter å oppleve igjen og igjen eller som savnet etter noe som er forbi. 

Duftens forførende aroma med dets søte omfavnelse eller spenstige stikk er 'essencen' jeg søker etter.
Jeg dufter meg igjennom aller flakonger på bordet og ender opp med en fra det sydlige Amerika. Til tross for at jeg alltid heller mot de dype og maskuline dufter, faller jeg i denne stund for en søt duft med et hint av noe mystisk jeg ikke helt klarer å definere. Det tar meg noen sekunder før jeg innser jeg ikke lenger er på de dype dufter med min egen sans for de tyngre 'affærer'.
I en liten treboks ligger den utvalgte parfymen, Fueguia med et sterkt preg fra dets opphavsland, Argentina og et lite brev som følger med. Dette bygger opp drømmene og ønskene allerede for heten i sommerens utfoldelser i varmen med en liten flakong bærende på en kraftfull essence.

Jeg tar l'essence og en liten kiss mix med for stadens vide åpne ‘marked’ og mimrer over hendelser og berørelser med forelskelser og mennesker i det våren inntrer...


PARFUMERIE
Vibes gate 11
0356 Oslo

 B A T T I K A L 
GARDEROBE // STYLE // AdM
Batikken er som en dåp hver gang. Jeg faller på en måte 'uvillig', som uviten inn i det uten å vite hva jeg begir meg innpå. I det jeg dypper den ente gang ned i dets 'battikale' linjer defineres retningen av hvor det er jeg går og er på vei...
Den kommer stadig tilbake og sist var for min del, sommeren 2010 da Proenza Schouler kom med en fantastisk kolleksjon av friske neon print. Jeg festet blikket umiddelbart på en neon grønn kjole med sort batikk da jeg fikk muligheten til å se pre kolleksjon til Proenza Schouler ved deres showroom i 'Le Marais', Paris.
Det ble å bestille meg denne eller bli 'grønn' av sjalusi om noen andre kom spradende ned gaten med den på. Dessverre er det en synd nesten at jeg ikke har fått brukt den mer. Men med denne våren og sommeren blir det nye høyder for den og det startet allerede med et kalas sist helg da 3 flotte kvinner feiret 'the 3.0'. Kjolen slo til, da de pastell kledde à la 50-talls kvinnene kunne gjerne tenke seg å ha falt inn i denne kjolen...


AdM