D E T  G R Ø N N E  E L E M E N T 
ANN DEMEULEMEESTER - SEOUL, KOREA


Et av de mest usedvanlige og spennende arkitektur prosjekt for en butikk, er Ann Demeulemeesters konsept store i Seoul, Korea. Utformet og designet av det koreanske arkitekt kontoret, Mass Studies - tar Ann oss atter en gang med på en reise vi gjerne tar del i og denne gang over flere etasjer.
Dette er Anns tredje konsept store i Asia og fjerde totalt med den første i Antwerpen. Mens designerens butikk i Antwerpen bærer en markant likhet til et kunst galleri, ikke en tradisjonel kles-butikk er den i Seoul et eventyr for alle sanser. Desto mer for dets levende vesen, i det grønne element.Lokalisert i en sidegate, bringer Ann oss inn i en grønn eng av vertikalt snitt. Et kvartals avstand fra Dosandae-ro, et travelt handels strøk i Seouls Gangnam område ved Dosan Parken.

Bygget 'blomstrer' frem i det tidligere hovedsakelig kun residensielle område, som på kort tid har undergått en rask forvandling inn til et ‘upscale' kommersielt by-område full av butikker og restauranter.

Med den koranske metropolens manglende grønne områder, fremtrer bygget som en grønnlighet av en frodig oase i en urban ørken. 
Som 'infisert' av naturen, lik det grønne eventyret av poeten, Imants Ziedonis. Hvor skogen inntar byens gater og bygg, som en grønn tåke fra alle kanter og legger byen under dets grønne sfære. 

 


Oppdelt i en multi-store i underetasjen, butikk i 1.etasje, restaurant i 2.etasje og avsluttende med en tak terrasse i siste etasje, vekkes sansene i spillet mellom det ytre og det indre, det levende og det kunstige til den sorte tekstils toner med Anns hvite skygger. 

Som en boks blant andre bokser i den urbane ørken er det ved dets organsike form som trer frem gjennom de avrunnede hjørner og vinduer som suger en inn, som en forføres inn i dets korridorerer av grønne vegger og lyse flater av marmor til de mørke tregulv og duften av en meny på den øverste del.
Bevegelsen i bygget gir en flytende effekt med alle dets sider og imitasjoner gjennom materialet og formene som utspiller seg. 
Det er slike bygg en vil entre, av ren nysjerrighet som det føles naturlig og entre det grønne element med Ann.


ANN DEMEULEMEESTER shop

650-14 Sinsa-Dong 
Kangnam-Gu
Seoul 135 - 896, Korea


AdM

Ingen kommentarer: